perjantai 19. lokakuuta 2012

Lumin treenikuvia


Hilla kävi kuvaamassa viime viikolla mun ja Lumin agility-harjoituksia Musti&Mirri -areenalla.
Viereisessä kuvasarjassa harjoiteltiin jaakotuksen tekoa ja kokeiltiin kuinka kaukaa sen voi tehdä, että koira ymmärtää mitä haetaan, eikä käänny ohjaajan mukaan, niinkuin kahdessa ensimmäisessä kuvassa juuri kävi. ;)
 Lumi ei siis vielä kestä sitä, että käännän kropan sitä kohti ja selän esteelle, jos olen yhtään kauempana esteestä. 

Aika lähelle estettä pitää jaakotus vielä tehdä, että siitä on hyötyä. (Jaakotuksella haetaan siis tiukkaa nopeaa käännöstä siivekettä hivellen, kuten kolmos kuvassa.)Lumilla oli noissa treeneissä taas niin vauhti päällä, että oksat pois, ja vielä kun pääsi päästelemään mini-esteillä niin johan ohjaaja sai juosta :D

Alempana kuvassa Hilla saanut ikuistettua kivasti Lumin matkaa voittavan laukan;)


Kontaktit ja kepit ovat Lumin lempi esteitä, sillä niistä on koulutusvaiheessa saanut kaikista eniten nameja: Yleensä vielä jotain extra-hyvää! ;) Kuten kuvista näkyy, kieli lipoo ko. esteitä suorittaessa.
Lumi onkin elävä esimerkki Pavlovin koirakokeesta; yleensä jo pelkkä käsky kepitkepit tai kiipeäkiipeä, saa kielen lipomaan ;)HUOM!
Kiinnitäkääpä huomiota keppi-kuvasarjassa Lumin tassuihin ja kroppaan. 
Kyllä kepit vaan onkin rasittava este koiralle! Miettikää, jos kasvavaa pikkupentua koulutetaan kepeille monta kertaa viikossa!? Jos/kun jalat kasvavat vinkuraan, ei voi kyllä kuin syyttää itseään!

Ärsyttää, kun minuakin on joskus kritisoitu siitä, että olen Lumin kanssa alottanut agilityn "niin nuorena". Ihmiset ei tajua, että agilityäkin voi harjoitella niiin monella eri tavalla. Meidän babe/starter -kurssilla (Lumi 6kk) harjoiteltiin leikin varjolla tunneleihin menoa ja siivekkeiden läpi juoksua. Pentuja opetettiin myös targeteille palkkautumiseen ja ylipäätänsä keskittymiseen! Ei missään nimessä raskasta kontakti/keppi harjoittelua!
Kontaktit aloitettiin vasta toukokuussa Lumin ollessa 14kk ja kepit suurinpiirtein samaan aikaan. 

Yllä olevassa A:n suorittamis -kuvassa näkee myös, kuinka etujalkojen ranteet ovat kovilla, kun suoritetaan lujasta vauhdista 2-on-2-off -kontaktia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti