perjantai 5. lokakuuta 2012

Reenaustareenausta

Leevi ensimmäistä kertaa elämässään innoissaan PALLOSTA!!!
(ok, pallon sisällä oli makkaraa;)

Tiistaina treenattiin Lumin kanssa acella. Rata oli tälläviikolla selkeä ja kohtuullisen suoraviivainen ja nyt koeteltiin koiran ja omistajan nopeutta ja tarkkuutta.
15 esteen rata sujui Lumilta kuin tanssi; aivan huiput treenit ja meni niin hyvin, että päätin antaa sille superpalkan ja päättää homman sen osalta onnistumiseen ja hyvään mieleen!


Menin saman radan seuraavaksi siis Leevin kanssa. Leevillä oli taas sellainen päivä, että olisi melkein voinut jäädä kotiin. -_- Viereisellä radalla kovilla kierroksilla käyvä, haukkuva uros, sai Leevin huomion ja lähtikin räyhäämään sille sitten keskelle kenttää verkon viereen. Pääsinpähän ainakin ojentamaan tuosta käytöksestä, kun ei ollut kerta kisatilanne, ja näin Leevi olikin taas yllättän yhteistyöhaluinen. :D
Rata ei sujunut ihan yhtä upeasti kuin Lumin kanssa, mutta hyvä asia oli se, että koutsi-Harri huomasi syyn Leevin esteiden eteen pysähtelyyn jaakotusta tehdessäni: Katson Leeviä, enkä minne ollaan menossa, joten koira herpaantuu ja jää tuijottamaan mua takaisin ja pysähtyy. Heti kun nostin katseen pois koiran silmistä ja keskityin ohjauksen tekemiseen ja oikean suuntaan katsomiseen niin Leppura teki aivan oikein! Huippua siis: Mä kun oon luullu tekeväni ihan oikein tuon ohjauksen ja olettanut ongelman olevan koiran epävarmuudessa eikä minussa!
Leevi rakas terävänä kerjäämässä nameja <3

Keskiviikkona olikin vuorossa Leevin treenipäivä hupulla. Oma ohjaajamme oli estynyt vetämään treenejä, joten samaan aikaan meidän kanssa treenaava ryhmä yhdistettiin meihin ja treenattiin sitten yhdessä heidän ohjaajan johdolla. Päivän ohjelmana oli radan harjoittelu ja meillä olikin tälläkertaa täysmittainen kenttä käytössä! Rata oli kohtuullisen haastava ja valmiiksi jo epäröin, mitäköhän siitä mahtaisi tulla. Leevi yllätti: Oli aivan supervireessä ja intopinkeänä! Keskittyä ei malttanut ihan 100% ja kun meikäläinen teki kokoajan virheitä ohjauksen kanssa, ei Leevikään rataa voinut virheittä suorittaa. Olin kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen treeneihin ja Leevin kovaan intoon!
Leevi vaan taas tälläviikolla kaatuili tuolla musti&mirri -areenalla; pohja ei ole sille ollenkaan hyvä :(. Ensiviikolla sillä onkin sitten hierontaan aika, että saadaan selville onko lihakset vetäneet kuinka jumiin liukastelusta ja kaatuilusta. Oon nyt hypyttänyt Leeviä vain 30cm esteillä, ettei se turhaan rasittaisi huonolla hyppytekniikalla itseään ja kokeillakseni josko liukastelu vähentyis, kun sen ei tarvis hypätä niin "korkealle".
Katsotaan mitä hieroja löytää ja miten meidän treenailut tuolla hallilla sitten jatkuvat: Koiran terveys kun on mulle kuitenkin se tärkein!!
                                                              
By the way: Leevihän ei ole koskaan tykännyt leluista. En yksinkertaisesti ole saanut sitä innostumaan MISTÄÄN lelusta niin, että olisin sillä voinut agilityssä esim. palkata. Tästä johtuen se on täysin mussa kiinni ja vaikka kuinka välillä targettia olen käyttänyt, hakeutuu se mun luokse silti. Nyt kun vihdoin olen päättänyt ottaa Leevin kanssa jossain vaiheessa treenitauon ja opettaa kontakteja uudestaan ja vahvistaa sen irtoamista, päätin että se saa luvan nyt alkaa tykkäämään jostain lelusta, niin palkkaaminen on helpompaa! Kokeilinpa sitten tuollaista kumista "verkkopalloa", ja laitoin sinne sisään ison makkaran palan: SUCCEE!! Leevin mielestä lelu on tosi kiinnostava, kun sieltä saa kielellä maisteltua makkaraa ja saattaa joskus palanenkin irrota ;)! Sen takia kannattaa siis suorittaa esteitä nätisti ;). Lumi rakastaa palloa ihan ilman makkaraakin (miten sitä siis normaalisti käytetäänkin;) ja ryntäilee sen perään kun päätön kana!      

Huomenna lähdetäänkin sitten aamulla 06.00 Jyväskylää kohti testaamaan taas taitojamme kilpailujen merkeissä! Keeshondien rotumestarin ratkomisen aika taas ja osallistujiakin ko. kilpailuun on mukavasti tulossa! Kiva päivä siis takuulla tiedossa, siitä ja tuloksista lisää viikonloppuna :)!
Lumi esittelee taitojaan keinun kontaktilla;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti