lauantai 27. lokakuuta 2012

Lumi ja Kokkolan agi-kisat 20.10
Oltiin kotivisiitillä Pohjanmaalla tuona viikonloppuna ja päätin samaan reissuun yhdistää kilpailut.
 Kolme Jarmo Jämsän tuomaroimaa rataa olisi ollut tarjolla, mutta päätin Lumin kanssa mennä vain  kaksi niistä. Hyisessä Kpkk:n (Keskipohjanmaan koirakilta) hallissa tuli muutama tunti hytistyä ja kotiin lähdettiin kahden hylky -tuloksen kanssa ;).

Tulokset ei kerro aina kuitenkaan koko totuutta, etenkään agilityssä. Lumin ensimmäinen rata oli varsinkin todella onnistunut ja olin tosi tyytyväinen siihen!
Hylky tuli, kun Lumi jätti (taas) viimeisen kepin pujottelematta ja kerkesi rynnistää renkaalle, ennen kuin tajusin mitä tapahtui. En yksinkertaisesti muista, että Lumia ei tarvi tai saa kirittää kepeillä, ja aina niin menen tekemään. Raukalla menee pasmat sekaisin ja alkaa kiirehtimään eikä malta pujotella loppuun asti.
Ei haittaa: Ohjaajan moka, ja niitä on aina helppo korjata;).

Toinen rata sujui myös mallikkaasti, mutta hylky tuli siltäkin Lumin karatessa puomille keppien sijaan.
Jo rataantutustumisessa huomasin, että alun kahdelta hypyltä on yhtä hyvä ja suora linja niin kolmantena esteenä olevalle kepeille, kun puomin ylösmenolle. Puomi kuuluu Lumin lemppareihin ja päätin varmistaa sinne menemisen yksinkertaisesti seisomalla itse ylösmenon edessä ja ohjaamalla selkeästi suoraan kepeille rintamasuunta sinne osoittaen. Hylkyjä napsahteli juuri kyseisestä kohdasta monille ja päätinkin tehdä super tarkasti ko. kohdan. Jostain syystä, Lumi lähti viimehetkellä mun selän takaa siltikin puomille. -_- Tässä näitä kontaktejen hinkkaamisten haittapuolia. ;)
Tuo seläntakaa meneminen on Lumin yksi miinus puolista, ja tekee sitä aika-ajoin. Muuten olin rataan taas varsin tyytyväinen, mutta tuo seläntakaa esteiden otto saa kyllä loppua!;)

Valitettavasti mulla ei oo Kokkolan kisoista sen enempää videoita kun kuviakaan, kun kepon sormet oli niin jäässä, ettei kameraan suostunut kajoamaan. :P Kuvat ovatkin siis Jyväskylästä muutaman viikon takaisista kilpailuista.
Parin viikon päästä onkin Pietarsaaressa kisat, ja siellä sitten testataan meidän taitoja uudemman kerran :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti