Blogin takanaOlen 24-vuotias koiriin
ja koiraharrastuksiin koukkuun jäänyt nuori nainen kotoisin Pohjanmaan rannikolta. Tällä hetkellä asun Vaasassa koirieni ja avomieheni kanssa.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Alhaalla kuvassa istun 4-vuotiaana perheemme pystykorvan Sakun kanssa, josta koko koiriin ja koiraharrastuksiin hurahtaminen onkin saanut alkunsa.

Sannamari ja pystykorva Saku v.1995
Saku on opettanut minulle uskomattoman paljon koirista ja niiden kanssa toimimisesta ja sen kanssa alun perin koiraharrastukset olen aloittanut. 9-vuotias ollessani (Saku 5v) näin lehdessä ilmoituksen koirien leikkimielisestä match show -näyttelystä. Laitoin Sakun flexiin ja pyöräilin näyttelypaikalle, siellä ilmoittauduin lapsi&koira -luokkaan ja iloisena kotiin palatessani toin mukana pokaalin toisesta sijasta: Ja tästä kaikki alkoi.
Aloitin Sakun kanssa tottelevaisuuden ja agilityn samana kesänä ja sanotaanko näin, että aikuinen metsästyskoira uros ei ole ehkä se kaikista helpoin harrastuskaveri 9-vuotiaalle tytölle.
Periksi ei annettu ja kantapään kautta opittiin, PALJON!
Saku kuitenkin vanheni ja maxi-kokoinen ollessaan, alkoi hypyt käymään sille liian raskaaksi ja niinpä jouduin luopumaan agilitystä sen ollessa 9v.

Ollessani 15v sain oman hevosen ja sen myötä Sakun kanssa touhuilu jäi enää lenkkeily tasolle. Koiraa ja koiraharrastuksia en tässä vaiheessa osannut kaivatakkaan; olihan oma hevonen ollut unelmani jo lapsuudesta asti. Huono onninen kun olen, ei hevosenkaan kanssa mennyt asiat ihan nappiin, ja 3 vuotta myöhemmin jouduin vaikean päätöksen eteen hevosen jalasta löytyessä murtuma.
Jotenkin kaikki tuntui tyhjältä ilman hevosta, ja kun Sakukin oli jo todella vanha eikä sen kanssa voinut harrastaa, aloin harkitsemaan koiran--ihan oman koiran ottamista!
Selailin nettiä ja koirakirjoja sopivaa rotua etsiessäni: Sen pitäisi olla ehdottomasti metsästysvietitön, pystykorvainen jne. Kleinspitziä olin harkinnut, mutta se tyssäsi koiran kokoon: Halusin koiran kokoisen koiran! Törmätessäni Keeshondiin netissä, tuntui että kaikki loksahti kohdalleen ja rakastuin rodun ulkonäköönkin samantien! Puhelin käteen ja kasvattajalle soittamaan ja kyselemään rodusta, jonka jälkeen kaikki etenekin todella odotettua nopeammin.

Hyvä jos vanhemmiltani lupaa olin kerennyt saada, kun jo Leevi saapui minulle!! Pieni riiviö sai opetella koirien tavoille maailman parhaimman opettajan Sakun 14v kanssa. Saku oli suuri johtaja Leevin silmissä ja sen ei tarvinut kantaa huolta mistään Sakun ollessa mukana. Valitettavasti heinäkuussa 2009 tuli kuitenkin Sakun aika lähteä vehreämmille metsästysmaille melkein 15 vuoden iässä.


Leevin kanssa koiraharrastukseni pääsi taas uudelleen vauhtiin tottelevaisuuden,näyttelyiden,jäljestämisen ja agilityn tahdittamana! Rakastuin Keeshond- rotuun ja näinpä minulla tällähetkellä näitä pörröpöksyjä kaksi kappaletta kotona onkin.
Blogissa tarkoituksenani on kirjoittaa kessujeni elämästä ja harrastuksista ja päivittää tänne kuvia,videoita ja tuloksia, jotta ne keitä kiinnostaa, voivat täältä meitä seurata eikä minun tarvitse tukkia facebookkia koirajutuillani ;). TERVETULOA!
-Sannamari & kessutEi kommentteja:

Lähetä kommentti