Lumi

FI MVA FI AVA Eswood Quaralia  "Lumi"

Lumi 5kk Fäbodan rannalla

Keeshond narttu
-s. 05.03.2011
e: Helmililjan Hopeapaju
i: Seeslahden Aika-Eka
lonkat: B/C
kyynäreet: 0/0
silmät: terveet
polvet: 0/0

Kasvattaja: Johanna Koskinen,
Kennel Eswood

omistaja: Johanna Koskinen
c/o Sannamari Lehto


Lumi kilpailee agilityssä medi3 -luokassa.

"Ei yhtä ilman toista" -sanonta pätee kessuihin täydellisesti!

Pääsiäisenä 2011 saapui meille Leevin kaveriksi sen sukulaistyttö Lumi! Olin jo jonkin aikaa haaveillut toisesta kessusta, mutta odottelin Leevin kasvavan ja aikuistuvan. Ajatuksena oli ottaa toinen uros ja näin ollen halusin koirille hieman enemmän ikäeroa, riitojen välttämiseksi. Asiat ei kuitenkaan aina mene ihan niinkuin on ajatellut ja näinpä minulle olikin tulossa ihastuttava pikku-prinsessa, Lumi nimeltään. :) Päivääkään en ole katunut päätöstäni ottaa narttu. Lumin kanssa elämä on helppoa ja sujuvaa ja turhia konflikteja ei tule ikinä. Lumilta löytyy siltikin luonnetta ja taistelutahtoa, eikä tätä neitiä voi missään nimessä nössöksi kutsua! Lumi tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja rakastaa yli kaiken ihmisiä; etenkin omaa perhettään.

Lumi on yhdistelmästä josta itse en tuntenut kumpaakaan vanhemmista. Uskoin pelkästään kasvattajaa hänen sanoessaan, että tästä tulee kiva! Olinhan ja yhden huippu kaverin häneltä saanutkin:).
Lumi sai kasvaa aika vapaasti ja kulkea Leevin ja minun mukana treeneissä ja kilpailuissa. Varsinaisen harrastamisen aloitin sen kanssa muuttaessamme Kuopioon elokuussa 2011. Lumi osoittautuikin varsinaiseksi taituriksi. Agilityn alkeiskurssi sujahti ongelmitta läpi ja siitä edespäin olemme agilityä harrastaneetkin kohtuullisen aktiivisesti. Lumin ollessa 18kk oli se jo yllättäen kilpailuvalmis, vaikken missään vaiheessa ollut ns. kiirehtinyt tai asettanut tavoitettu kilpailemiselle. Ennen päätöstä tästä tutkittuu Lumin luusto terveeksi.

 
Näyttelyissähän Lumi on jo osoittanut taitonsa ja kauneutensa: Ensimmäisessä näyttelyssään Kajaanin kv-näyttelyssä, Lumin ollessa 9kk, räjäytti neiti potin ollen 33 kessun joukosta ROP!
Itse en ole kuitenkaan erityisen innokas näyttelyjen kiertäjä mutta hyviä tuloksia Lumille on silti kertynyt. (yht. 11 näyttelyä, joista 3xserti,2xvara-serti, cacib ja 8x SA).

Lumissa yhdistyy täydellisesti kaikki asiat mitä harrastus -ja seurakoiralta voi vaatia.
Se on täyttänyt myös täydellisesti tehtävänsä Leevin kaverina olemisena; koirat ovat keskenään kuin paita ja peppu, parhaat kaverukset kuten kuvasta näkee =)!Tarkoituksenani on kirjoittaa blogiin Lumin (ja Leevin) arjesta ja harrastuksista, sekä purkaa onnistumisia ja epäonnistumisia, silloin kun niitä tulee! 

3 kommenttia:

 1. Ahaa. Milloin on suunnitteilla palleroisia?
  Tuosta piti kysyä, että kun katselin KoiraNetistä niin kessuilla näytti todella usein olevan C-lonkkia... Onko c kessuilla "terveet lonkat"? Japseilla kun ei c-lonkkia suosita.
  Ja miten siis lopulta päädyit narttuun? Itselläni on aina ollut vain uroksia ja jotenkin on pinttynyt päähän ajatus että "uros sen pitää olla! Nartuilla on ne sekoittavat juoksutkin jne..." Pikkuhiljaa (kun suunnitelmissa on kasvattajakurssikin jossain vaiheessa käydä) on kuitenkin ajatus vahvistunut siitä että seuraava tulokas voisi EHKÄPÄ olla myös neitokainen. :)
  Mutta se voisi olla hankalaa leikkaamattoman pojan kanssa...? Timillä ei ole ollut mitään ongelmia terveyden kun räyhäämisenkään kanssa, joten en aio sitä hetimmiten leikkauttaa. Narttuakaan en lähtisi kovin mielelläni leikkauttamaan, kun se on sen verran riskillisempää. Miten teillä sujui arki nuoren uroksen ja nartun kanssa,silloin kun Leeviäkään ei oltu vielä "operoitu"?? :)
  Kessuissa (mitä kuvia olen tsiikaillut) ulkonäöllisesti nartut ehkäpä miellyttävät silmää enemmän, kun ovat huomattavasti sirompia ,eikä niillä ole niin tummaa väritystä, vai? Lisäksi, mitä olen tuosta kessujen "terävyydestä" lukenut, niin tämä rodun parissa minun voisi olla ehkä helpompi aloittaa neidin kanssa, jolle ei varmaankaan tulisi niin helposti halua aloittaa "johtajuustaisteluita" tms...
  (ps.piti korjata edellisestä viestistä virheitä ;) )

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuulostaa suunitelmanne. :)
  Mukava kuulla tuosta käyttäytymisestä. Tulee niin aikaisempi koirani (kleinixpommi uros) mieleen. Sen kanssa sai kyllä tehdä töitä ja aika-ajoin se koetteli yhä uudelleen ja uudelleen rajojaan. Myös vietit sillä oli ERITTÄIN voimakkaat... Japsi (ainakin Timi) on ollut huomattavasti "helpompi" tapaus, se hyväksyy heti säännöt (ja myös noudattaa niitä) eikä sillä ole tarvetta ulkona machoiluun tms. Japsilenkeillä olen huomannut, että japsit yleensäkin tulevat toistensa kanssa erinomaisesti juttuun riippumatta iästä tai sukupuolesta. Kuinkas kessut yleensä ottaen suvaitsevat toisia koiria??

  Mikä on Lumin ja Leevin koko/painoero?

  Juu tuo lonkkasysteemi todella on vapaampi kuin tällä rodulla.Toisaalta ,kyllä c-lonkkaisia japsejakin jotkut käyttävät jalostukseen, mutta se ei ole kovin yleistä.

  Lumi on ollut kyllä aivan hurmaavan näköinen rinsessa jo pentunakin! Olisi kiva nähdä pentukuvia lisää, myös Leevistä. ;)

  VastaaPoista
 3. Kessut tulevat yleisesti ottaen oikein hyvin juttuun toisten koirien kanssa. Kaikki koirat eivät tosin ymmärrä kessujen leikkejä, kun ne tapaavat lätkiä tassuilla päin näköä ja Leevi on ainakin leikeissään hyvinkin kovaääninen. :D
  Lumi&Leevi ovat melkein saman kokoisia. Säkäeroa on max 2cm ja painoeroa kilo tai kaksi. Leevi on pienehkö uros:).
  A:ta tottakai aina lonkissakin tavoitellaan, mutta esim pieni löysyys ei lonkissa oo niin vaarallista.

  Minäpäs lisäilen vanhempiakin kuvia tässä postausten mukana siis.;)

  VastaaPoista