tiistai 19. helmikuuta 2013

LUMI KAKKOSIIN!

Lumin seisomakuva pitkästä aikaa:)

Jyväskylään lähdettiin siis lauantaina kisailemaan Lumin kanssa. Matkaseuraksi saatiin Hupulta meidän koulutusohjaaja Lea ja hänen bretoninsa Sani sekä Nina ja sheltti Hilma. Kaikki kolme kisattiin ykkösissä (mini,medi,maksi) ja kaikki teki huippuja ratoja ja ansaitut nollat ja sijoitukset napsahti! Lumilla oli erityisen hyvä päivä. Tuomarina toimi Anne Viitanen ja radat oli haastavampia kuin aiemmat ykkösten radat. Molemmilla radoilla oli parit kohdat joiden kanssa sai olla tarkkana mutta muuten radat oli mukavaa juoksemista!

TÄSSÄ ENSIMMÄINEN RATA Tulos oli siltä siis 0vp ja sijoitus 1./9 ja LUVA :).
TÄSSÄ TOINEN RATA ja tulos siltä myös 0vp ja sija 1./8 ja SERTI !! Jes:).

Olin tosi tyytyväinen Lumin suorittamiseen! Etenkin toisella radalla kolmannen hypyn jälkeen putkeen vienti ei ollut mikään itsestäänselvyys puomin ollessa suoraan linjalla. Lumi oli kuitenkin hyvin kuulolla ja seurasi mun ohjausta. Etenemät oli myös mukavat vaikkei mun mielestä videolla suoranaisesti mitään kiitämistä ole havaittavissa: Ekalla radalla 4,20m/s ja toisella radalla 4,32m/s. :) Ainoa mikä olisi voinut mennä paremmin oli kontaktit. Ensimmäisen radan A (jonka alastuloa ei videossa nää) sujui täydellisesti mutta koska vapautin kontaktilta HETI niin puomilla ei sitten suorittanutkaan kontaktia niinkun yleensä olen vaatinut, eli ei pysähtynyt täysin ja odottanut lupaa poistua. Ratojen välissä otin lämmittelyssä kontakteja ja palkkasin niistä mutta halusin nopeaa suorittamista ja vapautin aina HETI kun 2-on-2-off oli tehty. Lumi meni joko siitä vähän sekaisin tai sitten empi kontakteja lämmittelyn vanhojen kolisevien kontaktien takia, ja meni niitä huomattavasti normaalia varovaisemmin eikä suorittanut niitä niinkun yleensä aina. Ihan tietoisesti jätin kuitenkin korjaamatta kun huomasin koiran epävarmuuden. Nyt siis treenataan kontaktit kuntoon niin ettei Lumilla ole pientäkään epäilystä mitä siltä halutaan. Ajattelin ottaa sen kanssa etupalkan (kupin jossa nami) käyttöön ja jättää alas -käskyn kokonaan pois ja antaa Lumin pohtia itse oikeaa suorittamista. Naksutinta aion käyttää oikea aikaiseen palkkaamiseen ja oikean suorittamisen vahvistamiseen. Meidän koulutusohjaajat on vähän ollut sitä mieltä, että Lumi näyttäisi paineistuvan aavistuksen mun käskystä ja sen takia hidastelee ja vaaaarovasti hiipii oikeaan kohtaan.
Mutta päivittelenpäs jatkossa sitten treenien edistymistä.:) Parin viikon päästä onkin oman seuran, Hupun, kisat ja Lumi kisaa ensimmäistä kertaa kakkosissa! Jännää.
Leevin treenit on ollut tosi vähällä pientä radan pätkää lukuunottamatta, kun se odottelee Leena Piiralle pääsyä ja toivottavasti terveen papereita. Torstaina 14.3 olisi aika sitten Piiralle ja saadaan varmaan vähän selvyyttä tähän Leevin ongelmaan. Muuten ollaan Leevin kans Lumin treenien yhteydessä lähinnä tokoiltu ja kontakteja treenailtu.

Eipä kai tälläerää sitten enempää päiviteltävää! :)

4 kommenttia:

  1. Onnittelut tätäkin kautta SERTistä :)
    Ja ps. tuomarina oli Anne Viitanen, ei Katariina Virkkala (vaikka ei tällä mitään väliä ;-)

    -Miia-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja myös korjauksesta! Mä oon kokoajan luullut kisaavani Katariinan radalla enkä edes ajatellut muuta. :D Mistähän sekin tullut mieleen??

      Poista
  2. Vau, onneksi olkoon! Kyllä onkin komeen näköistä menoa videolla, olette tosi taitavia. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon! Vihdoinkin treenauksen tulos palkittiin:D. Vaikkakin oli tuossa vielä paljon parantamisen varaa (niinkun aina on;).

    VastaaPoista