keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Videomateriaalia ja kisaraporttia!

Oon ollut niin ylilaiska päivittelijä taas viimeaikoina, vaikka uutta kuvamateriaaliakin on vaikka kuinka paljon! Koulu on haitannut harrastusta.;) Viime  viikon agi-treenit Lumin kanssa meni aivan älyttömän hyvin! (Yllä video) Ne on vähän niinkun kenraalit ennen kisoja ja otinkin vaan kaks vetoa (jälkimmäisestä video) ja sen jälkeen iso palkkaus ja lopetettiin. Aiheena oli pakkovalssit ja puomi-putki erottelu, joka on Lumille peace of cake ;). Leevin kanssa otin samaa pätkää myös, mutta siitä ei ole videota ja se ei mennyt ihan yhtä hienosti. ;)


 
Edellis viikon treenit meni nekin hyvin ja Leevin pätkästä onkin videota! Alussa en saanut sitä lähtemään muurille, joten palkkasin ja aloitin alusta. Hieno Leevi!! <3
 

Mun facebook kaverit ovatkin jo varmasti lukeneet mun ja Lumin kisoista Lempäälässä sunnuntaina 3.2.2013 Olin mun ystävän luona Nokialla ja sieltä sitten sunnuntai aamuna ajettiin Lempäälään kisaamaan (jäätävässä krapulassa-_-).
Kisapaikka oli mukava, pohja hyvä ja vaikka olo ei ollutkaan parhain niin hyvällä fiiliksellä lähdin rataantutustumiseen. Tuomareita olikin kaksi, sillä kisoissa sattui olemaan tuomarikolleegio ja näin ollen harjoittelija tuomaroimassa ylituomarin valvonnan alla.
Eka rata oli tosi helppo. Ei mitään erityistä ja pelkkää suoraa juoksua. Kolmanneks viimeisen hypyn rima kuitenkin kolahti Lumin takaseen ja tippui harmittavasti; muuten olisi voitto napsahtanut :). Rata oli kuitenkin tosi hyvä ja mitään en olis lähtenyt siinä muuttamaan; tein itse vaan liian tiukan käännöksen johon Lumi reagoi kääntyen tosi jyrkästi ja samalla riman tiputtaen.Viidellä virhepisteellä sija 4./17. Valitettavasti videolle ei rataa saatu. 
Toinen rata oli pikkusen mutkittelevampi, mutta helppo sekin. Rata sujui hyvin, kunnes A:n jälkeen Lumi arvioi hyppypaikan renkaalle vähän väärin ja osui siihen hajoittaen sen. Jatkettiin reippaasti kuitenkin matkaa olettaen meille tulleen siitä vitonen. Huomasin kepeillä, että tuomarit puhuvat keskenään eivätkä enää oikeen keskity. Koiran jäähdyttelyn jälkeen menin kattomaan tuloksia ja hylkyhän siellä komeili! Hetken asiaa tuumailtuani nappasin ohi kävelevää agilitytuomaria hihasta (ei tuomaroinut sunnuntaina) ja kysyin, että mitä seuraa kun koira hyppää normaalisti renkaan ja se hajoaa. Sanoi että 5vp ja että siitä tulisi hylkäys, jos koira olisi hypännyt sivusta. Kerroin meidän tuomiosta ja käski mennä kysymään ylituomarilta asiaa. Luokan loputtua menin asiaa tiedustelemaan siis ylituomarilta ja hän totesin koiran menneen harjoittelijatuomarin mielestä sivusta ja siitä syystä saaneen hylyn, ja koska hän ei itse tilannetta kunnolla nähnyt, niin uskoi mitä tämä sanoi. Tämän jälkeen huikkasi harjoittelija naisen paikalle. Selitin hänelle tilanteen ja hänpä totesi ykskantaa, että Lumi meni renkaan sivusta, turha väittää muuta. Kaivoin puhelimen taskusta ja näytin videon. Videosta ei kuulemma saanut selvää (alla video radasta). Pysäytin videon siihen kohtaan kun Lumi hyppää renkaan ja näytin sitä. Siihen totesi, että agilityssä ei ole käytössä videotuomarointia. Mulla alkoi poskia punottaa kun niin vitutti tämän ylimielinen käytös. Kysyin että tietääkö tuomarit heidän virheensä vieneen meiltä sijoituksen? "Ei voi mitään." Tuli vastaukseksi.
Vitutti todella paljon!! Ei se toisen sijan menetys, vaan se että kun ihminen tajuaa tehneensä virheen (mitä kaikki joskus tekevät!!) niin aikuinen nainen ei siltikään voi sitä myöntää eikä pahoitella asiaa, vaan koppavasti ja ylimielisesti vain toteaa asioita ja sillä selvä?! Samassa luokassa oli muitakin tuomarointiin tyytymättömiä. Jos oikein ymmärsin niin jollekin oli merkitty riman tiputuksia, vaikkei semmoisia videonkaan mukaan ollut tullut..
Noh, se siitä. Lumi teki jokatapauksessa todella hienon radan ja Jyväskylään ollaan saman tuomarin radalle ilmeisesti parin viikon päästä kuitenkin menossa kisaamaan. Aion kuitenkin kysyä rataan tutustumisessa häneltä, että mitä renkaan hajoittamisesta seuraa, josko vaikka tälläkertaa päättäisi asian etukäteen ettei tarvi sitten jonkun vuorolla asiaa arpoa ja keksiä päästä tuomioita.
Toivon todella, ettei tämmöisiä virheitä satu kenellekkään tuomarille jossain arvokisoissa tai rotumestiksissä ynnä muissa vastaavissa!!

4 kommenttia:

  1. Voi hitsit että teidän kohdalla piti käydä noin!Varmasti inhottaa tuommoinen. :(
    Mutta superhienon radan Lumi kyllä näytti (jälleen kerran :)) tehneen! Toivottavasti seuravien kisojen tulos on totuudenmukaisempi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olin tosi tyytyväinen kyllä Lumin suorittamiseen.:)
      Nyt oon päässyt jo harmituksesta eroon;). Viime viikonloppuna kyllä otti päähän kun 26e kisamaksut + kisamatka melkein 600km ja tuommoinen tuomarointi. Fakta kuitenkin on, ettei agilityssä ole videotuomarointia. Silti jos tekee virheen, etenkin noin räikeän, niin mun mielestä asiaa kyllä voi pahoitella!

      Poista
  2. Haastan sinut! Haasteen löydät blogistani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun edellisessä postauksessa vastasin just tohon haasteeseen, kun kaks sen mulle jo laittoi;).

      Poista