torstai 17. tammikuuta 2013

Videota ja epämääräisiä ratapiirrustuksia


Lumin ja Leevin kanssa ollaan viimepäivinä lenkkeilty normaalia enemmän ja reippaammin, kun omistaja yrittää päästä läskeistään eroon;). Pakkasetkaan ei meitä oo haittannu: Oikeastaan mitä enemmän pakkasta, sitä enemmän koirat pyörii ja riehuu lumessa ja vaativat sitä lenkkeilyä! Onkin ollut mukavaa kun koulua on ollut niin vähän, että ollaan päästy ulkoilemaan heti aamusta jo kunnolla ja ajan kanssa:)
Odotan innolla viikonloppua, josko sattuis olemaan oikein aurinkoinen sää ja päästäis (lue: Hilla pääsee;) kuvaamaan koiria! Saisin laitettua vähän parempia kuviakin tänne, kun näitä puhelimella otettuja.:)




Plääh ja nyt huomaankin ettei numeroinnista saa selvää. :(
Päätin nyt ensimmäistä kertaa laittaa jonkinlaista ratapiirrustusta meidän harjoituksista, kun sattuu olemaan videoklippiäkin ko. treeneistä! Rata jatkuu kyllä pidemmälle kun tuohon 11 asti, mutta en jaksanut laittaa enempää esteitä kun videoklippiä ei ole kun viimeisistä vedoista jolloin ei 10 putkea pidemmälle päästy!
Rata vaikutti mun mielestä kohtuullisen helpolta Lumille ja ensimmäisellä vedolla päästiinkin aika pitkälle ongelmitta. Tein kuitenkin itselleni tyypillisen virheen, enkä malttanut lopettaa treenaamista ajoissa onnistumiseen, vaan jatkoin innoissani ja halusin kokeilla koko rataa (25 estettä) jolloin koiran väsyessä virheitä alkoikin tulemaan. Ja kuten videolta näette, 4 hypyn jälkeen kepeille meno ei Lumilla onnistu ja itse turhaannun, joten koiraa ei enää oikein homma huvita. Laitetaan tänne nyt kuitenkin tosiaan näitä epäonnistumisiakin, ettei kenellekkään jää sellainen olo, että valitsen aina vain ne parhaimmat palat näytettäväksi. ;)


Itseäni ärsyttää kyseiset treenit näin jälkikäteen paljonkin, kun en yksinkertaisesti saisi Lumille näyttää omaa ärsyyntymistä, vaan iloisesti vain jatkaa vaikka virheitä tulisi. Meillä on mennyt Lumin kanssa yksinkertaisesti niin hyvin treeneissä jo pitkään, että oon alkanut näköjään lentämään vähän liian pilvissä ja unohtanut virheiden kuuluvan oleellisena osana treenaamiseen. Noh, nyt taas hetken muistan ja yritän jatkossa tehdä lyhyempiä ja tehokkaampia pätkiä :).





Sitten vuorossa eilisen HUPU:n treenit. Pätkän vedin molempien koirien kanssa ja kummankin kanssa sujui ihan kivasti:). Leeviä vähän jännittää pohjan pito ja varmistelee kaarteita ja hyppyjä ettei jalat mene alta, mutta muuten hyppäsi mielestäni ihan ok.
Kumpikaan koirista ei erityisemmin kiitänyt eilen, mutta ennemmin tarkempaa suorittamista kun päätöntä kaahotusta (niin kun Lumi joskus nuorempana teki).

Takaa leikkaus oli pakollista esteillä 1-2 ja 5-6, muuten sai itse vapaasti tehdä mitä kuvioita halusi.
Leevi mietti 3-putkesta tullessaan vähän kutos hyppyä ja kutoselta tullessaan luuli mun ohjaavan sitä putken takana olevalle A:lle (kontakteja kun ollaan treenattu;). 17-esteen jätin Leevillä kiertämättä, ettei turhaan joudu hyvää vauhtia hiljentämään.;) Sen kanssa on lähinnä nyt tarkoitus saada helppoa tekemistä ja sen kautta varmuutta hommaan. :)

Ensin menee Leevi




Sitten Lumi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti