sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Epikset

Alla video keskiviikon treeneistä. Unohdin tosiaan nuo meidän hupun treenit ja sitten tänään olevat epikset tauosta kirjoittaessani edellisessä postauksessa! Tämän päivän jälkeen jää Lumi siis tauolle, alkoihan sillä näköjään sopivasti juoksutkin!

Keskiviikon treeneissä meillä ei ollut kouluttajaa ollenkaan, joten taioin radan päästäni ja sitä sitten pyöriteltiin. Tarkoituksena oli suorittaa puomin kontakti itsenäisesti, samoin kepit. Aavistuksen epävarmuutta näkee Lumissa sen suorittaessa keppejä, tai olisko parempi sana kuvaamaan keskittyminen?! Se kun osaa pujotella ihan älyttömän vikkelästi, mutta välillä tulee sitten virheitä. Sitten kun pyydän korjaamaan, niin vauhti tippuu paljon, mutta keskittyy ja tekee puhtaasti. Noh, tässävaiheessa en kuitenkaan aio Lumin kohdalla alkaa puuttumaan vauhtiin millään tavalla ts. hoputtamaan sitä. Olen kuitenkin nähnyt jo monen monta kertaa, että se pystyy juoksemaan lujaa ja tekemään kovia aikoja. Nyt keskitytään siis tarkkuuteen ja tekniikkaan, vauhti tulee perässä sitten kun osaaminen varmistuu!

Tämän päivän epiksissä (yllä video) Lumi teki kivan nolla-radan ja voitti 1,2 ja 3 -luokkien medit (aikatasoitus luokkien välillä, rata sama) :). Itse kuitenkin möhläsin alun tekemällä niin huonon ohjauksen kakkos esteelle, ettei Lumi älynnyt hypyn jälkeen tulevan tiukka käännös ja matkan jatkuvan ihan eri suuntaan. Sen seurauksena tuli piitkä kaarre ja liukastuminen. Radalla tai sen jälkeen en huomannut koirassa mitään erityistä, jäähdytellessä ulkonakin se oli ihan normaali. Kotiin lähtiessä alkoi Lumi kuitenkin ontumaan ja nyt varoo tassuaan. Voivoi:(. Tässä huomaa, että ei tämä agility ole koiralle ollenkaan vaaratonta!! Ja lämmittelyjen ja jäähdyttelyjen tärkeys on aivan älytön varsinkin näin talvella harjoitellessa! Tällä pohjalla Lumi ei ole aiemmin liukastellut, vaikka tälle pohjalle nimenomaan en Leeviä aio enää treenaamaan tuoda, kun se ei sillä pystyssä tunnu pysyvän.

En usko Lumin tassussa olevan kuitenkaan mitään venähdystä/tärähdystä/nyrjähdystä vaarallisempaa, kun varaa sille kyllä painoa eikä reagoi taivutuksiin ja puristuksiin, eikä jalka ole myöskään turvoksissa/lämmin. Pidetään koira levossa nyt loppupäivä ja katsotaan josko yönkin lepuutus jo parantaisi vaivan. Kurjaa silti!! Mä kun oon aina kauhea hössöttäjä, jos mun koirilla on joku hätänä ja etenkin nyt kun tiedän omalla huonolla ohjauksellani tuon aiheuttaneen. :(

Leevi on nyt varasijalla Piiran käsiteltäväksi sekä Varkauteen helmikuun alkuun, että tänne Kuopioon maaliskuun alkuun. Katsotaan kumpaan sitten päästään. Olen ollut nyt kuitenkin yhteydessä myös Kauhavalla olevaan osteopaattiseen hierojaan, josko häneltä saisi aikaa nyt joulun aikana kun Pohjanmaalla olemme! Haluan ehdottomasti nyt selvittää onko Leevillä jossain paikassa vikaa/kipua, joka selittäisi huonon hyppäämisen. Jos mitään ei osteopaatit/hierojat/fyssarit löydä, aion kuvata selän ja jos koira todetaan terveeksi niin sitten jatketaan tähän tyyliin. Kertaakaa en aio sitä kuitenkaan kentälle treeneihin viedä, ennen kun homma on täysin selvennyt!
Jos saadaan aika Kauhavalta, niin saa Lumi mennä tutkittavaksi myös, ihan niinkuin varmuuden vuoksi!

2 kommenttia:

 1. Ihanat sivut Teillä! Kiinnostuin vuosi sitten kessuista ja eri kessuharrastajilta on tullut kyseltyä rodusta,,, mutta VASTA nyt löysin tämän blogin. Alanpa seuraamaan! ;)
  Epäilin, olisiko keeshond sopiva koira agiradalle kun kokoa ja turkkia koiruudella on, mutta näitä viedoitasi katsellessa epäilykseni kyllä haihtuivat! :D
  Itselläni mukana menossa on tällä hetkellä japsi,ja tämän kanssa olemme kokeilleet agia, näyttelyissä juoksemista ja tokokisatkin tuli korkattua mukavin tuloksin, monipuolinen rotu kyllä! Mielessäni on alkanut siintää yhä enemmän ajatus toisesta harrastuskoiruudesta , nyt kun Timillä alkaa olla taidot ja käytös hanskassa. Vaihtoehtoina ovat japsi tai kessu. Pieni epävarmuus on kuitenkin tuosta keeshondin haukkuherkkyydeestä ja turkinhoidosta. Olen saanut käsityksen että kessulle voi koitua iho-ongelmia kerrostaloasunnossa paksun turkin vuoksi, ja kuinka helposti saa kitkettyä mahdollista haukkumista?? Pienempien spitzien kaltaista "turhaa" räksytystä kessu ei kaiketi pidä? Olisi mukava kuulla taas uusia mielipiteitä rodunharrastajalta! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Kiitos kommentista:).
   En oo hirveän aktiivinen bloggaaja, mutta koitan päivitellä aina harjoituksista ja kilpailuista juttuja, kun jotain kerrottavaa on; kiva jos kuitenkin sivut kiinnostaa!

   Kessu on mitä mainioin harrastuskoira! Ainakin omani ovat sen jo todistaneet ja mitä enemmän kessuihin olen vuosien aikana tutustunut, sitä vakuuttuneempi olen siitä, että kessun paikka harrastuskoirana olisi ehdottomasta muuallakin kun vain näyttelykehissä!
   Haukkuherkkyydessä on eroja tai lähinnä kessun terävyydessä, joka mielestäni vaikuttaa haukkumiseen. Lumi ei vahdi ollenkaan--ei hauku edes ovikellolle, Leevi taas olisi valmis ilmoittamaan jokaisesta rapsauksesta. Leevi on todellä terävä ja reagoi kaikkeen haukkumalla, kun taas Lumi reagoidessaan menee ottamaan selvää mitä tapahtuu-ilman ääntä. Leevi on asunu elämästään ensimmäiset 1,5 vuotta omakotitalossa ja sillä on ollut siis oma reviiri mitä vahtia. Lumi on asunut pennusta asti kerrostalossa, joten tälläkin on merkitystä. Koskaan ei ole kukaan kuitenkaan valittanut meille haukkumisesta. Olemme melko tiukkaa linjaa pitäneet haukkumisen kanssa: Ilmoittaminen ok, sen jälkeen hiljennytään. Leeville meillä on myös haukkupanta käytössä, joka varmistaa sen että jos vaikka illalla emme ole kotona, ei se aiheuta häiriötä naapureille. Kleinit ja mittelit ovat mielestäni haukkumisen suhteen ihan eri luokkaa kessun kanssa juuri tuon räksytyksen takia!
   Turkki ei ole ihan näyttävimmillään kerrostaloissa asuvilla kessuilla, tai ainakaan omissa koirissani olen tämän huomannut. Muuten ei turkki mielestäni ole tuonut mitään ongelmia, vaikka sisällä koirat viettävätkin suurimman osan päivästä. Ilman kuivuus saattaa talvella aiheuttaa turkin kuivumista ja sitä kautta jonkunlaisia iho-ongelmia (Leevillä 2 vuotta sitten talvella tuli pientä ihottumaa pitkän, kovan pakkasjakson jälkeen) mutta esim. ilman kostutin auttaa tähän. Kerrostaloissa on sisälämpötila usein myös hieman korkeampi, joten me pidämme ikkunoita aika paljon auki tai raollaan;).
   Mielelläni vastaan kaikkeen mikä kiinnostaa ja mukava muutenkin, jos blogillani on edes yksi kiinnostunut lukija ;)!

   Poista