maanantai 29. huhtikuuta 2013

Videoita


Noniin, tässä siis videota treeneistä ACElta. Palautin Lumin alussa takaisin odottamaan, kun se varasti millin verran lähdössä.;) Olin muuten enemmän kun tyytyväinen noihin treeneihin, mutta harmitti oma ohjaus joka välissä oli vähän liian hidasta ja jotenkin jämähtänyttä. Oli myös typerää olla pitkän radan jälkeen palkkaamatta Lumia A:lle, vaikka se "virheen" tekikin. Muuten tosi hyvä pätkä ja sitten kun tulee virhe niin lähdetään sitä korjaamaan, vaikka nimenomaan pitäis nyt ylläpitää tuota sen omaa intoa ja oma-aloitteisuutta. Ei siitä kuitenkaan mitään suurempaa ongelmaa tule, jos kerran antaa mennä sormien välistä pienen virheen. Suurempi haitta on siitä, että tukahdutan koiran tekemisen intoa ja aiheutan sille epävarmuutta kontaktien paikan kanssa, kun sitä tosiaan on vähän empinyt. Tää on niin tätä: Tiedät mitä ei pitäisi tehdä ja silti teet?! :D Ja vielä kontaktien korjauksesta: Toki minä virheet korjaan, mutta kun nimenomaan päätin että tuota kontaktille takaisin palautusta en enää tee, vaan otan koko esteen uusiksi jos sattuu virhe tulemaan.
Se joka vanhoja muistelee, niin tikulla silmään ;) -- Tälle viikolle yritän saada treenivuoron ACElta, kun hupun kevätkausi on nyt päättynyt ja kesäkaudelle en ottanut paikkaa Pietarsaareen muuton takia. Perjantaina olisi sitten kisat pitkästä aikaa (Kurkimäessä ACElla), kivaa :).

Sitten Leevin hyppytekniikkaharjoituksista pätkät:
Tässä ensimmäinen kokeilu. Melkosta räpeltämistä. :D
Tässä homma alkoi jo vähän sujumaan paremmin:)
Nyt vielä kun noita harjoitteita jaksais tehdä viikottain.. hmm.:P
Kerkesin tästä onnistuneesta hyppytekniikkatunnista jo innostua ja ajatella että päästäisiin kohta jo kisaamaankin(viimeinen este oli 40cm korkea, nyt koko talvi menty vain 30cm), mutta sitten keskiviikkona Lumin treenien yhteydessä treenasin Leevin kanssa kontakteja ja siihen vähän vauhtia saadakseni pyysin sitä hyppäämään muutamaan esteen yli, mitkä sattuivatkin olemaan medikorkeudella ja eihän Leevi meinannut edes päästä niiden yli?! Jotenkin toivon vielä kovasti, että kyse olisi ollut vaan huonosta pohjasta/vauhdista/lähestymisestä ynm, että sillä ei OIKEASTI olisi noin suurta hyppäysongelmaa?! En nimittäin enää tiedä mitä keksin, kun koira on tutkittu useamman ammattilaisen voimin terveeksi ja noin huonosti silti hyppää! Leevin hyppäys näyttää samalta, kun muutaman epäonnistuneen radan tehnyt epävarma estehevonen; arpoo siis mennäkkö yli vai ei. Harmittaa kyllä hirmuisesti jos ei hypyt ala kesän aikana sujumaan ja joudutaan agi jättämään, kun Leevi on niin hirveän hienosti oppinut kontakteille ja muutenkin ollut niin innokas oppilas. :/
Oon kuitenkin tähän jo henkisesti vähän yrittänyt varautua ja lämmitellä kovasti tuota tokoa vireille. Mm. eilen otin sen kanssa treeniä takapihalla ja ai että miten hyvin se sujuikin!! Nyt jos sattuisi jotkut möllikisat sopivasti eteen niin lähtisin kyllä kokeilemaan meidän taitoja.. :)

2 kommenttia:

 1. Taas niin taitavaa menoa, ootte te vaan eteviä! :)

  Minä kehotan ainakin lämpimästi menemään muuten tokossa jo kokeeseen, jos yhtään tuntuu siltä, että valmiit olette, jottei motivaatio tai uskallus kokonaan karkaa :) Alokasluokassa tuomarit ovat yleensä hyvin sydämellisiä ja antavat vinkkejä, ja kokemus opettaa sekä omasta itsestä että koirasta hirmuisesti. Kannattaa käydä katsomassa yksi koe ensin ihan turistina: helpottaa oikeasti huomata, ettei siellä ole mitään täydellisiä koira-ihmis-automaatti-pareja, vaan kehässä sattuu ja tapahtuu kuten aina silloin, kun koirien kanssa touhutaan :) Innolla odotellaan, jos päätätte tokouran korkata jo loisteliaan agimenon lisäksi. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista Silja!:) Perjantain kisat vähän jännittää, kun hyvin sujuneet treenit asettaa aina pieniä onnistumis paineita, vaikka yritänkin ihan rennolla fiiliksellä kisoihin mennä.;)

   Leevi on ollut näin valmis kun se nyt on , niin viimeiset 3 vuotta. Sen hormonien hyrräys vaan on asettanut liian isot paineet selvitä kokeista, kun palkkaa ei saa käyttää -- jäätävän hyvät palkat ovat olleet ainoa, mihin Leevi on malttanut keskittyä silloin kun hyvät hajut ovat meinanneet ottaa vallan (sitten kun ne ottivat kunnolla vallan, ei namitkaan enää maistuneet;). Nyt kuitenkin kun pallit on veks niin se on kuin eri koira ja en jaksa uskoa häiriötekijöidenkään vaikuttavan suoritukseen, enkä tiedä mikä mua edes jännittää. Silti tuntuu ihan kauhealta ajatukselta mennä tekemään jotain noin keskittymistä vaativaa ja tarkkaa puuhaa muiden silmien alle.:P
   Mikään erityinen liikekkään ei huoleta; aikanaan treenattiin voittajan liikkeitä ja nekin olivat jo hyvällä mallilla kun lopetin säännölliset ohjatut treenit; alokkaan hommat ovat siis Leeville aika peace of cake, mutta seuraaminen pidemmän kaavan mukaan on valitettavasti se mitä Leevi ei vielä oikeen ilman namia jaksa vimpan päälle tehdä. Toisaalta alokasluokkassa ei tarvikkaan tehdä vielä vimpan päälle, mutta mun mielestä tarvii ;). Siksi siis vielä vähän mietiskelen.

   Poista