maanantai 22. huhtikuuta 2013

Blogi tekemässä kuolemaa

Lumi söpöilee <3
Pläääh, miten voi olla näin vaikeaa saada raapustettua tänne säännöllisesti?! Kokoajan vaan unohtuu vaikka olis paljonkin mistä kirjoittaa!
Nyt tsemppaan!

Viikonloppuna oli kessujen erkkari Ruovedellä. Mun ei ollut tarkoitus edes lähteä sinne kun Hilla ja Kepo peruivat lähtönsä ja yksin piti lähteä monta sataa kilsaa ajamaan, mutta päätinpä lähteä nyt sitten kuitenkin! Lumi tiputti kaiken hyvän lisäksi karvansa muutama päivä ennen näyttelyä, joten odotuksia menestyksen suhteen ei todellakaan ollut. Mut majoitti ystävällisesti kasvattaja Johanna miehensä kanssa heidän asuntovaunuun leirintäalueelle ja siellä majailtiin kaksi yötä. Mukavaa vaihtelua mun ehkä vähän tylsäänkin arkeen.. =) Reissu oli lyhykäisyydessään mukava ja onneksi lähdin, muuten olisi jälkikäteen kyllä harmittanut!

Lumi oli mukana ensimmäistä kertaa valio-luokassa ja tuomari oli mitä tiukin, kessut hyvin tunteva, englantilainen Brian Curry. Lumin arvostelu oli kuitenkin mitä parhain:

"Quality bitch. Good overall shape. High set tail, with wood curl. Excellent neck. Attractive head and expression. Moves well. Very good colour and markings."
  ERI, SA, VAK4

Lumi arvosteltavana
Kuva Noora Hautamaa


Tulos oli HUIPPU! Brian antoi EH:n kaikille, jotka eivät hänen mielestään täyttäneet 100% kaikkia excellentin kriteerejä. Tämä tuomari ei tosiaankaan katsonut koiraa vain karvoihin (joten Lumin vähäinen karva ei häirinnyt), vaan arvosteli kokonaisuutta ja rakennetta kunnolla kopeloimalla ja tutkimalla. :)


Tähän väliin on hyvä ottaa pieni näyttelytauko, ennen kun aletaan metsästämään Lumille cacibeja ;).


Leevirakaspieni sai toimia näyttelymaskottina. En ollut ilmoittanut sitä edes turistiluokkaan (johon pallittomat sais osallistua) ja paikan päällä alkoi harmittamaan. Leevi otti niin lunkisti näyttelypaikalla ja käyttäytyi muutenkin niin nätisti että olisin mieluusti vienyt sen kehään näytille. Leevi on kaiken lisäksi tosi kivassa ja muhkeassa karvassa, että sen olisi kehdannut kehään tyrkätäkkin.;)

Tokoiltiin vähän sunnuntai aamuna camping-alueella, ennen kun lähdin ajelemaan takaisin Kuopioon. Kasvattaja-Nanna oli ehdottomasti sitä mieltä että Leevi on valmis kokeeseen. Ääääh, mun pitäis jaksaa treenata sen kanssa eikä vain silloin tällöin napata nameja ja naksutinta taskuun ja väsätä jotain, kun tuo koira oikeesti kyllä osaa! Ollaan oltu viimeiset 3 vuotta tässä samassa vaiheessa, eli kilpailuvalmiita, mutta en vaan ikinä oo saanut sitä viimeistä rutistusta tehtyä, että alkanut jättämään palkkaamista ja testannut Leevin keskittymistä. Pitäiskö mun nyt vaan ilmoittaa se johonkin kesän kisoista ja näin mun olis oikeesti pakko tehdä asialle jotain!? :D
Agissa on alkanut Leevinkin kanssa taas tapahtumaan edistystä ts. Leevi on alkanut tajuamaan kontakteja TODELLA hyvin. Puomi sujuu 99% oikein ja A:kin jo niin, että Leevi onnistuu noin 3/5 toistoista. :) Hyppytekniikkaa treenattiin viimeviikon keskiviikkona hupun treeneissä ja Leevillä alkoi tapahtumaan jo lyhyessä ajassa edistystä parempaan, eli tätäkin pitäisi malttaa treenata! Ihanaa kun mulla on koko kesän ajan vapaat illat ja viikonloput, niin ehkä mä kerkeän jopa treenata!?
Videoita hyppytekniikasta ja myös Lumin viimeviikon ace-treeneistä lataan myös tänne pian! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti