lauantai 24. marraskuuta 2012

Kastroinnin jälkeisiä tunnelmia


Leevi-kultapoju senkun jaksaa edelleen leikkiä ja painia Lumin kanssa! Se on nuortunut luonteeltaan taas pennun tasolle ja lenkilläkin välillä innostuu remmissä roikkumaan, mitä ei ennen ikinä tehnyt!
Kuten varmaankin aikaisemmista päivityksistäkin on selvinnyt, on Leevi ja Lumi alusta asti leikkineet paljon yhdessä, mutta eivät koskaan näin paljon :D! Matot on rullalla kokoajan ja koirat enemmän tai vähemmän kuolaisia.
Leevin pallien viennin mukana lähti näköjään turhan tosikon rooli ja Leevi on nyt paljon vapautuneemman oloinen, kun ei Lumia tarvitse jumputtaa, vaan saa ihan rennosti leikkiä!
Niinkuin aiemmin kirjoitinkin, Leevi viettää aikaansa nykyään myös paljon enemmän meidän ihmisten kanssa. Leeville on kyllä aina tuntunut olevan tosi tärkeää lauman yhdessä olo, ja on odottanut meitä kovasti kotiin, mutta tervehdys haukuntojen jälkeen onkin kömpinyt omiin oloihinsa sängyn alle. Nykyään kiipeää syliin sohvalle jatkuvasti ja suukottelee ja ihan selvästi haluaa huomiota! Kivaa:)

Leevi on myöskin vähentänyt turhaa merkkailua ja lenkillä nyysäämistä. Iltapissat hoitaa kerta jalannostolla, eikä enää tarvitse kierrättää sitä pitkin pihaa, että saataisiin "tankki tyhjäksi" ;).
En osannut ajatella, että näin lyhyessä ajassa tapahtuisi muutosta! Mutta huippua ettei mun oo tosiaan tarvinut vielä kertaakaan katua sen kastrointia!

Leevi joutui harmikseni tosiaan pari viikkoa sitten vieraan uroksen hyökkäyksen kohteeksi lenkillä, jonka jälkeen on ollut nyt hieman varautunut vieraiden koirien kanssa. Ihan selvästi tarkkailee vastaan tulevia koiria eri tavalla kuin ennen ja valmistautuu siihen, että sen päälle oltaisiin taas tulossa.
Musta tuntuukin, että Leevin herkät puolet tulee nyt esiin voimakkaammin ja hakee enemmän turvaa minusta, kun ei ehkä tunne oloaan enää niin suureksi ja mahtavaksi urokseksi??

Muuta kastrointiin liittyvää kerrottavaa ei tällä hetkellä olekkaan. Masteryn adult -ruuan vaihdoin Leeviltä tosiaan nyt Royal Caninin Sterilised ruokaan, ettei turhia kiloja alkaisi kertymään. Masteryn ruoka on tosi energiapitoista, joten kokeilen nyt tätä ettei raukan ruokamäärää tarvi alkaa pienentämään. Leevi painaa tällähetkellä 16,5kg ja koitetaan pitää se sellaisena!

Sitten agility-kuulumisia:

Leevin kanssa ollaan aloitettu kontakti-harjoitukset! Pakko sanoa, että odotin PALJON hitaampaa edistymistä, koska Leevi ei yleensä malta keskittyä tuollaisiin pikkuasioihin. On kuitenkin alkanut hoksaamaan ideaa jo aika kivasti ja suorittaakin kontaktit tosi kovalla vauhdilla, toisin kun oletin! Ajattelin kontaktiharjoittelun lähtevän sen kanssa etenemään niin, että hiipisi alas kontaktille ja epäilisi kokoajan mihin kohtaan pitää pysähtyä. Se syöksyykin täydellä vauhdilla alas, ja ongelmana on (etenkin A:lla) saada takatassut pysymään esteellä. ;) Menen huomenna hallille treenaamaan ja yritän saada videoklippiä, niin voin näyttää missä mennään!
Muu treenaus ollaan vielä jätetty lukuunottamatta omia pikkupätkiä sen kanssa Lumin treenien jälkeen. Intoa ainakin tuntuu olevan! :)

Lumin kanssa treenit ovat sujuneet mahtavasti. Se tekee juuri niinkuin pitää, aina kun vaan ohjaan oikein. Ei siitä sen enempää.:D Videoklippejä latailen taas kun saan jonkun treeneissä kuvaamaan! Kisoja ei loppuvuonna varmaan enää mennä, kun itseäni ei huvita lähteä kylmiin halleihin ja ACE:n kisat olivatkin vain kolmosluokkalaisille.
Leevi kultapoju <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti