maanantai 17. syyskuuta 2012

Erkkaria ja agiliiitoa!

Huh, mikä viikonloppu!!
Jotkut keräävät postimerkkejä,toiset muumimukeja.
Minä päätin alkaa keräämään kessu-kristallilaseja,  
joten erkkareissa täytyy jatkossakin menetyä;) !
      

Perjantai-iltana saatiin vieraiksemme koirien kasvattaja Johanna miehensä Juhan kanssa, mukanaan Leevin sisko Lyyli ja kaunokainen Halla.
Leevi meinasi haljeta riemusta nähdessään taas siskolikkansa ja voi kuinka samanlaisia nuo kaksi onkaan! <3 Leevi kävi niin kierroksilla, ettei nukkumisestakaan meinannut tulla mitään, joten omistajan yöunet jäivät hieman lyhyiksi tasaista läähätystä kuunnellessa (jännityksellähän ei ollut osuutta asiassa;)...
Jokatapauksessa aamulla kello soi 06.00 ja niinpä aamutoimien jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Joensuuta Keeshondien erikoisnäyttelyä. Päivä oli mitä mukavin ja järjestelyt toimivat! Paljon tuttuja ja mitä kauniimpia kessuja arvioitavana.

Esitin Lumin Vimpelissä asuvan veljen Pepen (Eswood Quillam) nuorten urosten kehässä. Päivä oli varmasti Pepelle jännä, nimittäin näyttely oli sen ensimmäinen! Pepe käyttäytyi kuitenkin mallikelpoisesti sen kokemattomuudesta huolimatta ja sain mielestäni esitettyä sen ihan riittävän hyvin, olosuhteet huomioon ottaen! Pepe sai hienon arvostelun jossa sitä ja sen käytöstä kehuttiin ja tulos oli siis ERI, JUK3. :)

Lumi kilpaili narttujen avoimessa luokassa saaden upean arvostelun:
"Erinomainen narttu jolla hyvät mittasuhteet, kaunis pää, ilme ja korvat. Erinomainen kaula, samoin runko ja luusto. Hyvä laatuinen turkki ja hyvä hännänkiinnitys. Liikkuu hyvin. Hyvä väri, voisi olla vieläkin kirkkaampi ja vaihtelevampi. Miellyttävä käytös." Tuomarina toimi siis Paavo Mattila.

Erikoisnäyttely -12, ERI, AVOK1, SA, VARA-SERT
Lumi-pientä ei huvittanut palkintojen kanssa poseeraus:)
Minulla ei ollut erityisiä odotuksia erkkari-menestyksestä, sillä taso oli tänä vuonna todella kova ja Lumi ei tällähetkellä parhaassa mahdollisessa karvassaan. Paavo laittoi Lumin kuitenkin voittamaan oman luokkansa ja sai lapun jossa ilmoitettiin Lumin kilpailevan parhaan nartun pää -tittelistä.
Paras narttu -kisaan Lumi osallistui näin ollen myös, ja kovassa porukassa pysyttiin mukana ihan loppumetreille asti! Lumi laitettiin viimeisenä kehästä pois, eli ei siis mahtunut 4 parhaan joukkoon, mutta sai kuitenkin vara-sertin!

Menestystä niitti Johannan ihana vaahtokarkki Halla, joka tyhjensi pöydän ollen ROP! <3 Ei siis turha reissu ollenkaan ;).
Piiiitkän näyttelypäivän ja pienimuotoisen Amarillo-juhlinnan jälkeen, väsynyt revohka ajoi takaisin Kuopioon ja nukkumaan.

Aamulla mulla soikin kello sitten 07.00. Aamupalaa ja koirat ulos ja nokka kohti Kurkimäkeä agilitykilpailuja. Leevi starttasi kaksi rataa ärsyttävät hylyt tekemällä. Ensin ei irrota senttiä pidemmälle mun kädestä ja seuraavaksi koira pinkookin itsenäisesti väärälle esteelle; noh, tämmöstä tämä on ja oli radoilla hyviäkin pätkiä!=)

Sitten ohjelmassa oli taas odottelua, nimittäin ensikertalainen Lumi starttaisi iltapäivälle medi1 -luokassa!!
Lumi kesällä -12 harjoittelemassa agiliitoa Kalajoella
Ensimmäinen rata vaikutti kivalta; pari tarkkuutta vaativaa kohtaa, mutta muuten suoraa etenemistä. Rata ei tuottanut Lumille vaikeuksia mutta keinun kanssa kävi niinkuin pelkäsinkin; lentonahan se mentiin, niinkuin jokakerta ensimmäistä kertaa sitä suorittaessa. Myös muurin palikat tipahtivat, joten tuloksena oli 10vp, sijoitus oli kuitenkin 2./7, eli heti pääsi Lumi palkintopallille;)

Ensimmäisen radan Lumi suoritti mielestäni siis hyvin, mutta aavistuksen varovasti ja hitaasti. Riehutin sitä lelun kanssa sitten ennen toista rataa saadakseni lisää intoa hommaan, mutta sitten pakka hajosikin aivan täysin ja Lumi  suoritti radalla esteitä täysin omavalintaisesti ja virtaa pursuten :D. Liika innostus siis kostautui, mutta näistähän oppii!

 Nyt on sitten agility-ura senkin kanssa korkattu ja mun ei tarvi sitä enää jännittää;). Seuraavat kisat taitaa olla parin viikon päästä Mikkelissä ja sen jälkeen lokakuun ekana viikonloppuna Jyväskylässä Keeshondien rotumestaruuden ratkomisen merkeissä=)
Videoita ja kuvia tästä viikonlopusta tulee, kunhan niitä kerkeän kasailemaan jne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti